ΜΕΛΙ ΠΟΛΥΚΟΜΠΟΥ



Μέλι Πολυκόμπου

Προς το τέλος του καλοκαιριού, κι αφού θεριστούν τα σιτηρά, αναφύεται στον κάμπο το 'ζιζάνιο' των αγρών.

Το λεγόμενο κυπαρρισάκι (ή πολύκομπος).

Τα μικροσκοπικά ροζ ή λευκά ανθάκια του δίνουν πάρα πολύ πλούσιο νέκταρ και γύρη, δυναμώνοντας σημαντικά τα μελίσσια σε μια περίοδο προετοιμασίας ώστε λίγο παρακάτω να μεταφερθούνε στο πεύκο.

Η κεντρική Μακεδονία και ειδικότερα η περιοχή του Κιλκίς, είναι πολυ πλούσια σε ανθοφορία πολυκόμπου.

Εκεί μεταφέρουμε και τα δικά μας μελίσσια, προσδοκώντας έναν γενναίο τρύγο.

Αν δεν υπάρξουν βροχές, η παραγωγή είναι δύσκολη και σχεδόν μηδενική.

Το μέλι που παράγεται από τον πολύκομπο, είναι το πλουσιότερο σε ένζυμα ελληνικό μέλι.

Το άρωμά του έχει ένταση.

Η γεύση του είναι γλυκιά, ιδιαίτερα ξυλώδης και φρουτώδης και το χρώμα του πολύ σκούρο, σχεδόν μαύρο.

Η υφή του είναι λεπτόρρευστη και ελαιώδης.

Κρυσταλλώνει πάρα πολύ γρήγορα, ακόμη και 20 μέρες μετά τον τρύγο!

Το γεγονός ότι το μέλι πολυκόμπου είναι τόσο πλούσιο σε ένζυμα, το καθιστά εξαιρετικό για το στομάχι.

Επίσης, είναι πολύ πλούσιο σε φυλλικό οξύ.

Μέχρι πριν μερικά χρόνια, το μέλι αυτό ήτανε παραξηγημένο, κυρίως λόγω της χαρακτηριστικής του μυρωδιάς. Τα τελευταία χρόνια όμως άρχισε να παράγεται δυναμικά και να αποκτά το δικό του... ιδιαίτερο κοινό!

Όπως όλα τα σκουρόχρωμα μέλια, έτσι και αυτό, έχει μεγάλη θρεπτική αξία.

Πλούσιο σε ιχνοστοιχεία, ένζυμα, μεταλλικά άλατα και σίδηρο, θωρακίζει τον οργανισμό ενάντια στα αρθριτικά.

Ενισχύει τον προστάτη και τα νεφρά και συμβάλει στην απορρόφηση του ασβεστίου.

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε σίδηρο και φολικό οξύ, δρα αποτελεσματικά στην αποκατάσταση της αναιμίας.


Διατίθεται σε γυάλινο βάζο συσκευασίας 1kg & 500gr. 


🛒https://www.etsy.com/listing/916600697/greek-raw-honey-polygonum-flower-honey?ref=shop_home_active_5